Wir habn Bauernkost gegessn, in der Früh hats gegebn Sterz, Kaffee und Schwammsuppe, Sterz und Kartoffelsuppe, und am Abnd hat es meistns Milchspeisn gegebn, z.B. Grießkoch und auch wieder Sterz mit Grammln, eine Forferlsuppe*, dann gibts Erdäpfelsuppe, das war vorherrschend, denn Kartoffel hat es sehr viele gegebn. Den steirischn "Tommerl", das ist Eier und Milch und drauf irgendein Obst, also zur Kirschnzeit die Kirsche, im Sommer Zwetschkn, was ebn gerade im Obstgartn war. Das hat es immer als Nachspeise gegebn; Hauptspeise war vorwiegend Schweinefleisch, das Geselchte, das habn wir selbst gehabt, Rindfleisch war für uns zu teuer. Und wenn es ganz gut hergegangen ist, dann hats Wuchtln** gegebn.
*Eintropfsuppe
**Buchteln
Imeli smo kmečko hrano, zjutraj žgance, kavo in gobovo juho ali žgance in
krompirjevo juho. Zvečer smo večinoma jedli mlečno hrano, na primer mlečno juho
s pšeničnim zdrobom, pa zopet zabeljene žgance ali juho z vlivanci. Potem smo imeli še krompirjevo juho, ta je prevladovala, kajti krompirja je bilo zelo veliko. Štajerski
močnik, to je jajce, mleko in sadje, tako so bile ob času češenj češnje, poleti češplje,
kar je pač bilo v sadovnjaku. To je bila vedno prava pojedina. Glavna jed je bila
predvsem svinjsko meso, povojeno meso, tega smo imeli sami, govedina je bila za
nas predraga. In če nam je šlo zelo dobro, smo imeli buhteljne.